Menu wigilijne
Zamówienia prosimy składać pod tel. 602 375 713, 784 562 735
Boże Narodzenie 2024- Oferta
Zestaw I cena 70,00zł/osobę
Zestawy wigilijne 2023 /dla klientów indywidualnych i firm /
Zestaw I 70,00 zł/os netto
Dania gorące:
- Barszcz czerwony
- Pierogi staropolskie wigilijne /odsmażone z okrasą/ 4 sztuki/
Dania podane w podgrzewaczach gastronomicznych
Przekąski:
- Mix śledzi
- tradycyjny w oleju z cebulką
- po kaszubsku /w pomidorach/
- z jabłkiem w śmietanie
- Ryba po grecku
- Sałatka jarzynowa
- Racuchy z bakaliami
Zestaw II 90,00zł/os netto
Dania gorące:
- Barszcz czerwony
- Pierogi staropolskie wigilijne-/po 4 sztuki/-odsmażone
Dania podane w podgrzewaczach gastronomicznych
- Przekąski:
- Mix śledzi
- tradycyjny w oleju z cebulką
- po kaszubsku /w pomidorach/
- z jabłkiem w śmietanie
- Ryba po grecku
- Kruche babeczki z tuńczykiem
- Sałatka jarzynowa
- Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem
- Racuchy z bakaliami
Zestaw III – 130,00 zł/os netto
Dania gorące:
- Barszcz czerwony
- Pierogi staropolskie wigilijne-/po 4 sztuki/-odsmażone
- Ryba po grecku z warzywami
Dania podane w podgrzewaczach gastronomicznych
Przekąski:
- Mix śledzi
- tradycyjny w oleju z cebulką
- po kaszubsku /w pomidorach/
- z jabłkiem w śmietanie
- Kruche babeczki z tuńczykiem
- Sałatka jarzynowa
- Rolada naleśnikowa z serem i papryką
- Rolada szpinakowa z łososiem i serem
- Sałatka z makaronu ryżowego z paluszkami krabowymi, serem i rzodkiewką
- Racuchy z baka
Menu na Wigilię Wielkanocną 2024
1. Żurek z chrzanem, jajkiem i kiełbasą
2. Jajko nadziewane pieczarkami
3. jajko nadziewane szczypiorkiem
4. Pasztet firmowy
5. Roladki drobiowe z żurawiną
6. Sałatka jarzynowa
Zestaw II cena 90,00zł/osobę
1. Żurek z chrzanem, jajkiem i kiełbasą
2. Jajko nadziewane pieczarkami
3. Jajko nadziewane szczypiorkiem
4. Pasztet firmowy
5. Roladki drobiowe z żurawiną
6. Sałatka jarzynowa
7. Roladka naleśnikowa z serem
8. Rolada ze szpinakiem, łososiem i serkiem
Dla odbiorców indywidualnych
Menu | ||
1 | karp wigilijny w galarecie – ok. 6 porcji | 180 zł |
2 | dzwonki karpia po żydowsku – porcja | 26 zł |
3 | dzwonki karpia smażone – porcja | 26 zł |
4 | szczupak faszerowany /pieczarkami i marchewką/ – ok. 18 porcji | 350 zł |
5 | ryba po grecku – porcja | 9 zł |
6 | tradycyjny śledź w oleju z cebulką – porcja | 8 zł |
7 | śledź po kartuzku /z grzybami/ – porcja | 8 zł |
8 | śledź po kaszubsku | 8 zł |
9 | śledź z jabłkiem w śmietanie – porcja | 8 zł |
10 | pstrąg w galarecie ze świeżym koprem-ok. 4 porcji | 150 zł |
11 | szaszłyki śledziowe ze śliwką kalifornijską – porcja | 9 zł |
12 | kruche babeczki z pastą z tuńczyka i łososia – porcja | 8 zł |
13 | tatar z łososia na chlebie razowym z limonką – porcja | 9 zł |
14 | rolada ze szpinaku i łososia – ok.1 kg /1 duża rolada/ | 110 zł |
15 | roladki z grill. bakłażana z szynką parmeńską, serem i suszonym pomidorem – porcja | 11 zł |
16 | bajeczne jaja – z pieczarkami – porcja | 7 zł |
– z łososiem – porcja | 7 zł |
|
– z kawiorem – porcja | 7 zł |
|
17 | ||
18 | grzanka z pomidorami – bruschetta lub grzanki z warzywami – porcja | 7 zł |
19 | paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami – sztuka | 3 zł |
20 | sakiewki z papieru ryżowego z makaronem ryżowym i warzywami – porcja | 12 zł |
21 | sałatka z paluszkami krabowymi i makaronem sojowym – porcja | 10 zł |
22 | sałatka jarzynowa – porcja | 10 zł |
23 | sałatka śledziowa – porcja | 10 zł |
24 | ||
25 | sałatka grecka | 12 zł |
26 | kaczka pieczona w pomarańczach i z jabłkami | |
27 | szynka staropolska /podana w korycie/ – 12 – 15 kg | |
28 | galantyna z kurczaka | /kg |
29 | karczek pieczony w ziołach | /kg |
30 | boczek pieczony | /kg |
31 | schab pieczony ze śliwką i morelą | zł/kg |
32 | tradycyjny pasztet domowy | zł/kg |
33 | pasztet wegetariański | zł/kg |
34 | pierogi wigilijne (kapusta z grzybami) | zł/kg |
35 | uszka wigilijne | zł/kg |
Dania gorące | ||
1 | pierogi z grzybami i kapustą – 4 sztuki | 12 zł |
2 | karp smażony | 26 zł |
3 | łosoś w kapuście włoskiej i śmietanie – porcja | |
4 | łazanki z grzybami i kapustą – porcja | 20 zł |
5 | barszcz czerwony- porcja -0,2 l | 12 zł |
Racuchy | ||
1 | racuchy z bakaliami – 2 sztuki | 6 zł |
Menu oraz końcową wycenę uzgadniamy każdorazowo z klientem.
W razie rezerwacji prosimy o kontakt telefoniczny: 784 562 735 lub 602 375 713